IC Konferencije

ORGANIZATOR KONFERENCIJE

Iskustvo u provedbi i razvoju socijalnih usluga za djecu i obitelji u riziku dugo je koliko i sama organizacija. Ideja o DOKKICI prvobitno je osmišljena kao projekt (pod nazivom Dječja osječka kreativna kućica – DOKKICA) Udruge za rad s mladima Breza, u čijem su fokusu djeca i mladi bez primjerene roditeljske podrške. DOKKICA je predstavljena kao preventivni program rada s djecom, a 2011. godine osnovana je nova udruga usmjerena na prevenciju.

DOKKICA je provela i provodi projekte, programe, inicijative i aktivnosti usmjerene na stvaranje boljih uvjeta za kvalitetniji život djece i obitelji. Od 2014. do 2017. godine provodili smo trogodišnji program Moja podrška odobren u sklopu Poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i mladih (tadašnjeg Ministarstva socijalne politike i mladih te kasnije Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva, kao i od 2017. do 2020. program pod nazivom Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje te od 2020. do 2023. trajat će trogodišnji program Alternativni centar podrške za djecu i roditelje u okviru istog poziva. U 2017. godini počela je provedba projekta Mir je moj đir odobrenog u okviru Poziva za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Još dva projekta istoimenog naziva u okviru tih poziva provodila su se tijekom 2018. i 2019. godine, a 2017. godine započeo je i projekt I tata je važan u okviru Poziva za projekte udruga usmjerene podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece u Republici Hrvatskoj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Istoimeni projekti provedeni su tijekom 2018. i 2019. godine.

U tijeku je provedba gore spomenutog trogodišnjeg programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje te projekta RODITELJIONICA – program jačanja roditeljstva odobrenog u okviru Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a od listopada ove godine započela je provedba projekta Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku.

Misija i vizija Dječjeg kreativnog centra DOKKICA

MISIJA je Udruge pružati podršku djeci u odrastanju i razvoju njihovih potencijala različitim programima i aktivnostima koje potiču aktivno sudjelovanje, kreativnost, razvoj socijalnih vještina i samopouzdanja kako bi ih se usmjerilo na kvalitetniji život te poticati društvo na kvalitetniji odgoj i obrazovanje.

VIZIJA je Udruge postati važan društveni centar koji će djeca, mladi, roditelji i zajednica prepoznati kao mjesto podrške, suradnje, (pro)aktivnog (su)djelovanja, kreativnog razvoja te pozitivnih osobnih i društvenih promjena.