IC Konferencije

PLENARNO PREDAVANJE - Rad s obitelji i roditeljima

Kada govorimo o poticanju djeteta s teškoćama u razvoju nerijetko zaboravljamo na važan faktor koji utječe na djetetov razvoj – okruženje i okolinu koju čine članovi njegove obitelji. Važno je i neophodno govoriti o podršci koja je potrebna upravo njima: roditeljima, braći i sestrama pa čak i bakama i djedovima djece s teškoćama u razvoju.

Stoga nam je drago objaviti našu prvu plenarnu predavačicu na ovogodišnjoj konferenciji DOKKICE, izv. prof. dr. sc. Anu Wagner Jakab koja će održati svoje predavanje u sklopu tematskog područja Rad s obitelji i roditeljima.

Ana Wagner Jakab izvanredna je profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Izvodi nastavu na preddiplomskom i diplomskom studiju, na izvanrednom studiju kao i na poslijediplomskom specijalističkom studiju Rana intervencija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta kao i na studiju Edukacijske-rehabilitacije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru. Autorica je 20 objavljenih znanstvenih radova i prezentirala na 33 međunarodna i domaća skupa. Završila je nekoliko međunarodnih, višegodišnjih edukacija od kojih se može istaknuti Edukacija iz Montessori predškolske pedagogije u organizaciji MEPI – Montessori Educational Programs International i edukacija iz Gestalt psihoterapije u organizaciji IGW – Institut fur Integrative Gestalttherapie Wurzburg. Članica je Kabineta za psihoterapiju u Centru za rehabilitaciju, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Omiljeno područje rada joj je rad s obitelji djece s teškoćama naročito sa sestrama i braćom djece s teškoćama.

Ana Wagner Jakab